Plaza

kos-hellas.com


copyright @ kos-hellas.com


PLAZA RESTAURANT, Sokratous 6, Kos


Ingen som kjenner meg vil bli spesielt overrasket når jeg sier at restaurant Plaza er min absolutte favoritt på Kos. Og de aller fleste av de som har vært med meg dit, forstår hvorfor. Familien som driver stedet tar deg hjertelig og ekte i mot, og maten er fantastisk god og hjemmelagd. Plaza har også en passe stor strand, og fungerer som en strandtaverna på dagtid og restaurant på kveldstid.

 

Hit går jeg gjerne tidlig på morgenen og nyter stillheten og et morgenbad før strendene rundt - og de andre turistene - våkner. Joda, dette er en høyst ordinær organisert strand, men jeg trives likevel. Det er deilig å nyte en morgenstund der, når havet ligger blikkstille og de eneste lydene er fra de greske damene som er ute for å ta morgenbad. De smiler og hilser og synes nok det er hyggelig at noen turister også er oppe om morgenen.

 

Plaza er også et hyggelig sted å spise middag. Litt bort fra byens tjas og mas. Og menyen er omfattende og ikke minst velsmakende! Det er jo bortimot umulig å nevne bare en ting, så noe av det jeg spiser med glede her er kleftiko, chicken souvlaki med bacon, mekri meze, kyllingsnitsel (så utrolig sprø på utsiden og saftig inni), soutsoukakia, hamburger(!) og fisk. Det siste avtaler jeg med Abraham i forkant - for å være sikker på at han har.

 

Sjefskokken på Plaza er Abrahams vakre viv; Selma. Hun tryller fram de mest smaksrike rettene, og er nøye på at råvarene er skikkelig. Og porsjonene er rause!


En kjapp veibeskrivelse; om du følger havna bort forbi Kosta Palace og tar Averof oppover, så tar du første vei til høyre etter å ha passert Flash bikinishop. Gå rett fram (over to smågater) så går du rett på Plaza.

 

Jeg tror jeg kan love at du ikke angrer...


Velkommen skal du være!

 

Finn Plaza på kartet.

Foto: Jan Erik Olsrud
Foto: Jan Erik Olsrud