Mine favoritter

kos-hellas.com


copyright @ kos-hellas.com


Mine favoritter


Etter mange år på Kos har jeg selvsagt funnet noen favoritter, både når det gjelder spisesteder, hotell, strender, butikker osv. Nedenfor kan dere lese litt om mine favoritter. Alle er sikkert ikke enig i at dette er de beste stedene.

Det viktigste er at man finner sine egne favoritter!

Restaurant PlazaHome away from home! Stedet jeg tilbringer flest timer i løpet av en ferie, og hvor jeg alltid vil komme tilbake.


Etter min mening er Selma øyas beste kokk! Nydelig mat og rause porsjoner!


Dette er stedet jeg går for late dager på stranden og nydelige middager på kvelden.


Les mer 

Hotel ImperialJeg ønsker ikke å bo på store hoteller drevet av internasjonale kjeder når jeg er på skikkelig ferie. Da foretrekker jeg familiedrevne hoteller, som inkluderer deg som en del av familie. Og slik er det på Imperial!


Hotellet ligger veldig sentralt med tre minutters gange til stranden og ti minutters gange til sentrum.


Les mer

O Kostas - Kostas Grill House


Ioannidi 8 (en av gatene fra havna og opp mot torget) -


En veldig hyggelige restaurant nære havna. Veldig god gyros, og andre grillretter. Og ikke minst hyggelig personale!

Zorbas restaurant


Øverst i gamlebyen ligger et lite torg, og på høyre side av torget ligger Zorbas restaurant. Det er hyggelig å sitte på torget her å se på folk, og innehaver Nikos kommer gjerne bortom og slår av en prat.


De har en rikholdig meny og mange vegetarretter for de som foretrekker det.


I 2016 har de også kjørt live gresk musikk på lørdager, med dans!

Minimarked


En av de faste mini-markedene vi bruker, er dette sjarmerende stedet som har det meste man trenger, på forholdsvis få kvadratmeter. Innehaveren Elias er utrolig hyggelig og serviceinnstilt, og vi handler her på vei til og fra stranda. Og det han ikke har, klarer han å skaffe. Stedet ligger et kort stenkast fra vår faste strand, Plaza - i en liten gata mellom Averof og Sokratos.

Museum restaurant


(rett bak museumet på Frihetstorget)

 

Om man har lyst til å studere mennesker mens man spiser mat, så er Museum restaurant stedet. Her sitter man i en av de travleste gatene i sentrum, og maten her er veldig bra. I alle fall har det vært godt det jeg har spist her. Og selv om det kanskje ikke ser sånn ut, så har de kanskje også de fineste toalettene i byen, om det skulle bety noe.

Vaskeri


Kanari street


Har jeg ferie, så har jeg ferie! Jeg skyller opp badetøy og min bedre halvdel tar ansvar for håndklær og laken til solsengene, men alt annet leveres her på Perfect Laundry. En stor pose med vask betaler vi 5-8 euro for. Nesten som å få det! Kjenner noen som vasker alle klærne sine her før de reiser hjem, slik at det bare kan legges rett i skapet!