Mat og drikke

kos-hellas.com


copyright @ kos-hellas.com


Mat og drikkeJeg mener personlig at gresk mat er noe av det beste og sunneste man kan spise. Og det finnes tusenvis av retter å velge mellom. Dessverre er det jo sånn at mange tavernaer serverer kun det de vet at turistene vil ha, og turistene vil jo gjerne spise det de kjenner til; moussaka, souvlaki, gyros, stifado, giouvetsi, pastitsio og gresk salat. Og alt dette er supergodt om det er tilberedt med gode råvarer og ikke minst en stor porsjon kjærlighet. Men jeg har jo erfart at grekerne selv gjerne velger andre ting dersom de har mulighet. Jeg er så heldig å få smake på det min favorittkokk ofte lager til egen familie, og skulle veldig gjerne hatt flere av de rettene på menyen, men de vet at det ikke vil selge...


Sjekk ut dette oppskriftsregisteret fra siden God gresk mat, så ser du hvor rikholdig gresk mat kan være. Og etterspør gjerne noe av det du har lyst til å smake på neste gang du er i Hellas. Det er godt mulig du bare får et hoderist til svar på de mest kommersielle tavernaene, mens andre steder vil de kanskje kunne tilby deg noe utenom menyen, eller love å lage det om du kommer tilbake en annen dag.


Grekerne er selvsagt også flinke med blekksprut og fisk. Jeg er personlig ikke noe stor fan av blekksprut, og jeg har forsøkt de fleste varianter; kalamaris (kan spise det som en del av en meze), fylt, grillet, kokt i vin osv. Men jeg elsker grillet tsipoura, en liten fisk med hvitt kjøtt. Veldig mye småbein, men så verdt jobben! :-)


La meg presentere noe av det jeg elsker. Nedenfor ser dere bilder av noe av det jeg har spist de siste årene. Jeg er ingen matfotograf, men lover å ta noen nye og bedre bilder neste gang jeg er nedenfor.


KALI OREXI!