Strender

kos-hellas.com


copyright @ kos-hellas.com


StrenderRundt hele øya finner du flotte strender. Det er mest grovkornet eller sandstrender, men på østsiden finnes det også noen steinstrender. Mange strender er mer eller mindre folketomme, mens i tilknytning til byene har de fleste kommersiell drift.

Bystranda - mot LambiPå nordsiden av havna ligger bystranda, og den strekker seg gjennom Lambi og helt ned til Tingaki, ca 12 km unna. Her er det hovedsakelig grovkornet sand, men jo lengre ut du kommer, jo finere er sanda.


Det finnes både organiserte strender med solsenger og tilhørende taverna og strender hvor du kan ligge på håndkle ditt. På strenser med tilhørende taverna, betaler du som regel ikke for solsenga, dersom du handler drikke og ev mat fra tavernaen.

Agios TheologosEn av våre favorittstrender har lenge vært Agios Theologos. Her er det langgrunn sandbunn og stort sett alltid store bølger som vi elsker å herje i. Agios Theologos ligger helt på sørspissen av øya. Denne stranda forandrer seg fra år til år pga vinden, og sist gang vi var der (2016) var det så steinete at det ikke var mulig å komme seg ut i vannet. Neste gang er den kanskje perfekt igjen?

Cavo ParadisoDenne stranden besøkte vi for første gang i fjor. Her er det et fåtall solsenger og en liten kiosk hvor man kan få kjøpt litt drikke bl.a. Stranda ligger ved Kefalos og jeg tror jeg vil anbefale scooter, Jimny el.l. for å takle bakkene opp fra stranda.


Les mer om stranda her.